خانه >> آموزش ها >> الگوهای کندل استیک >> الگوی گپ تاسوکی

گپ تاسوکی (Tasuki Gap)

الگوی گپ تاسوکیگپ تاسوکی از الگوهای ادامه­ دهنده است که در طی روند صعودی یا نزولی شکل می­ گیرد. این الگو از سه کندل تشکیل می­ شود دو کندل اول موافق جهت روند قبل و کندل سوم مخالف جهت روند است.
گپ تاسوکی زمانی شکل می­ گیرد که بین کندل­‌های اول و دوم گپ قیمتی وجود داشته باشد و کندل سوم در جهت پر کردن گپ حرکت کند. در این مواقع گپ موجود به عنوان حمایت عمل کرده و مانع از تغییر روند می­ گردد.
الگوی گپ تاسوکی به دو الگوی: “گپ تاسوکی رو به بالا” و “گپ تاسوکی رو به پایین” تقسیم می‌­شود.

 

گپ تاسوکی رو به بالا:

در یک روند صعودی ابتدا کندلی سبز با بدنه نسبتاً بزرگی شکل می­ گیرد به علت بالا بودن قدرت خریداران کندل دوم با یک شکاف (گپ) صعودی باز می‌­شود.
سپس کندل سوم با بدنه ­ای قرمز و نزولی شکل می­ گیرد به نحوی که قیمت باز شدن آن در داخل بدنه کندل دوم قرار دارد. کندل سوم تا حدی گپ به وجود آمده را پر می­ کند و در بین گپ بسته می‌­شود. (بالاتر از قیمت بسته شدن کندل اول و پایین­ تر از قیمت باز شدن کندل دوم). اما  کندل سوم به دلیل پایین بودن فشار فروش توان نزولی کردن سهم را نداشته و به حمایت (گپ بین کندل اول و دوم) واکنش نشان داده و روند به صعود خود ادامه می­ دهد.
می‌­توان کندل چهارم را به عنوان کندل تأیید درنظر داشت. اگه کندل چهارم یک کندل نزولی باشد به گونه­ای که با فشار فروش بالایی همراه باشد، الگو فاقد اعتبار است.

 

گپ تاسوکی رو به پایین:

در یک روند نزولی کندلی با بدنه ­ی نسبتاً بزرگی شکل می‌­گیرد که نشان از فشار فروش دارد. این فشار فروش اثر خود را در روز دوم نیز نشان می­ دهد و نمود آن تشکیل کندلی قرمز است به طوری که با کندل قبل خود دارای گپ می­ باشد.
در نهایت در روز سوم کندلی سبز شکل می­ گیرد به گونه­ ای که قیمت باز شدن آن در بدنه­ ی کندل دوم و قیمت بسته شدن آن نیز در بین گپ بین دو کندل اول قرار دارد. به علت پایین بودن فشار خرید در کندل سوم این کندل در صعودی کردن روند ناتوان است و به مقاومت (گپ بین کندل اول و دوم) واکنش نشان داده و روند به نزول خود ادامه خواهد داد.
اگه کندل چهارم یک کندل صعودی باشد به گونه­ای که با فشار خرید بالایی همراه باشد، الگو فاقد اعتبار است.

 

نکات مربوط به الگوی گپ تاسوکی:

    • معمولاً کندل­‌های دوم و سوم کندل­‌هایی با بدنه ­های کوچک هستند.
    • هیچ کدام از کندل­‌های الگوی گپ تاسوکی نمی‌­توانند دوجی باشند.
    • کندل سوم نباید گپ بین کندل اول و دوم را به طور کامل پر کند.
    • الگوی گپ تاسوکی از الگوهای کمیاب است و به ندرت اتفاق می­ افتد.
    • روند در مسیر گپ ادامه پیدا می­ کند.

مثال الگوی گپ تاسوکی

آیا میدانید با استفاده از فیلتر الگوهای کندل استیک شما قادر خواهید بود الگوی گپ تاسوکی و ده‌ها الگوی دیگر را به راحتی و در کسری از ثانیه در بین صدها سهم پیدا کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *